Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så bra är "The childhood of a leader"

Foto: Tom Munro

Om man händelsevis undrar vilken barndom som lägger grunden för en ond diktator, finns det lite olika filmiska teorier att jobba efter.

Ta "Star Wars". Uppenbarligen spelade det ingen roll att Darth Vaders mamma var den varma Pernilla August, eller att Kylo Rens föräldrar levt exemplariskt hjältemodigt. De blev superonda ändå.

Men det här dramat jobbar mer efter iden att det är ett kyligt föräldraskap som lägger grunden till framtida folkmord.

Modern (tidigare Oscarsnominerade Bérénice Bejo) och fadern (Liam Cunningham, Davos i "Game of thrones") speglar här vad som troligtvis hade hänt om "House of cards"-mysparet Underwood hade blivit föräldrar.


LÄS MER: Så bra är den nya filmen "Djungelboken"


Robert Pattinson fladdrar förbi


LÄS MER: Så bra är "Criminal" med Kevin Costner


Tiden är slutet av första världskriget, platsen är Frankrike. Miljöerna är bländade vackra med svaghet för det filmiskt grandiosa. Den varsamma ljussättningen påminner om Barry Lyndon, medan förekomsten av vänligt tjänstefolk och tunga möblemang för tankarna till Fanny och Alexander.

Men de ambitiösa proportionerna, matchar inte riktigt innehållet. Robert Pattinson fladdrar förbi i hela två roller utan att lämna avtryck, något som även gäller för filmen i stort. Den är ett rysligt snyggt utanpåverk som tyvärr inte går på djupet.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

The Childhood of a leader



USA.

Av Brady Corbet.

Med Liam Cunningham, Bérénice Bejo, Robert Pattinson, Stacy Martin, Tom Sweet.

Längd: 1:55.

Från: 15 år.