Foto: Jaimie Trueblood / © 2016 COLUMBIA PICTURES INDUSTRIES, INC. ALL RIG
 Foto: Jaimie Trueblood / © 2016 COLUMBIA PICTURES INDUSTRIES, INC. ALL RIG

Så bra är "Passengers"

Publicerad

”Passengers” marknadsförs som en ”Titanic” för rymdåldern, men skildrar egentligen filmhistoriens mest avancerade sexuella övergrepp. Det skulle man kunna göra ett isande drama av, men ”Passengers" klänger kvar vid romantiken, vilket mest blir konstigt.

Aldrig hade jag trott att samarbetet mellan ”The imitation game”-regissören och stjärnorna Pratt och Lawrence skulle kunna slå så fel. Det börjar ju intresseväckande på Avalon, rymdlyxkryssaren som innehåller 5000 sovande passagerare på väg för att bygga en ny rymdkoloni 120 år bort. Problemet: Mekanikern Jim (Pratt) vaknar ensam upp 90 år för tidigt. Det blir förstås mycket tråkigt, så när hans ögon faller på vackra Aurora (Lawrence) bestämmer han sig mot bättre moraliskt vetande för att väcka henne ur Törnrosasömnen.

 

LÄS MER: Så bra är "Bamse och häxans dotter"

De romantiska planerna går som smort. Ja, tills hon får veta vad han gjort, då blir det lite dålig stämning ett tag, och sen blir allt lite ”Armageddon”-blödigt.

Men de är snygga i alla fall, och rymdfärjan är fin med en drömsk bar de snott från ”The shining”. Alltid något.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag