Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så bra är nya filmen "Our kind of traitor"

Stellan Skarsgård i "Our kind of traitor".

Det har gått 26 år sen Stellan Skarsgård för första gången spelade sovjetisk skurk i Jakten på röd oktober.

Ändå känns det lite ovant att se honom som rysk maffiahöjdare med en bullrigt knagglig engelska.

BIO

"Our kind of traitor"

Spionthriller

Storbritannien.

Av Susanna White.

Med Ewan McGregor, Naomie Harris, Stellan Skarsgård, Damian Lewis.

Längd: 1:48.

Från: 15 år.

Här finns inga likheter alls med hans lågmält belevade kommissarie River, vilket inte betyder att det är dåligt. Tvärtom. Skargård räddar på många sätt den här John Le Carré-thrillern från att kännas alltför sval och tom.

Det här är nämligen något betydligt lättviktigare än Tomas Alfredsons "Tinker, tailor, soldier, spy" (2011). Tonen är nästan märkligt alldaglig och friktionsfri. Visserligen verkar universitetsläraren Perry (McGregor) och advokaten Gail (Harris) först inte så sugna på att umgås med den yvigt påträngande maffiabossen Dima (Skarsgård) som de möter av en slump på semestern, men de vänjer sig snabbt.

 

LÄS MER: Så bra är "Criminal" med Kevin Costner

 

Skarsgårds familjefar har stort hjärta

LÄS MER: Så bra är "Kungens hologram"

 

Och Perry verkar närmast lättad när det visar sig att Dima inte bara vill festa. Han vill att Perry ska ta kontakt med den brittiska underrättelsetjänsten, så att Dima kan lämna maffian och få en fristad i London för sig och sin familj.

Det ömtåliga spelet kan börja, men riktigt spännande blir det aldrig. Vad som i stället engagerar är Damian Lewis sjuttiotalsmurriga agent, och Skarsgårds familjefar med ett oväntat stort hjärta. De fyller filmen med en atmosfär som faktiskt förvandlar tomheten till något behagligt.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.