Så bra är nya filmen "Bad Neighbours 2"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Expressens Maria Brander tycker Bad Neighbours 2 är bättre än förväntat, med Seth Rogen, Rose Byrne och Zac Efron i huvudrollerna i "Bad neighbours 2".
Foto: Chuck Zlotnick / UNIVERSAL PICTURES

Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag är nästan där. Men nej. Precis som i den förra filmen slängs vi rätt in i det misslyckade knullet.

Kelly Radner (Rose Byrne) och Mac Radner (Seth Rogen) sliter målmedvetet för att bevara gnistan, men både barn och en hårdfestande studentförening kommer emellan. Fast den här gången är det tjejer, vilket faktiskt råkar vara en oväntat smart och rolig twist.

Shelby (Grace Moretz) och hennes vänner har nämligen tröttnat på bros before hoes-mentaliteten, och drömmer om galna fester utan sexistiska lekar man annars mest hittar på fyllecharter på Cypern.

Tillsammans röker de gräs, snyftkollar på Förr eller senare exploderar jag och anordnar killfria partyn där man ska klä ut sig till sin feministiska ikon. Hälften dyker upp som Hillary Clinton - i olika versioner.


LÄS MER: Så bra är nya "Captain America: Civil war"


Zac Efron dansar i stekfett


Samtidigt har paret Radner fortfarande svårt att acceptera att de inte längre är några ungdomar, men får ett nytt perspektiv på mognadsprocessen när de sammanstrålar med Teddy Sanders (Efron), studentföreningens ledare från förra filmen som nu hamnat på efterkälken i livet. Medan kompisarna stadgat sig och skaffat jobb, är han nu för gammal för att barbröstad kränga tröjor på Abercrombie & Fitch.


LÄS MER: Så bra är den nya filmen "Djungelboken"


Det senare är i och för sig svårt att tro. Ögonblicket där en väldeffad Efron strippdansar insmord i stekfett, tillhör filmens mer urspårade, vid sidan av idén att ha cyklande tjejer utklädda till Minioner som alternativ energikälla i studenthuset.

Bad Neighbours 2 lyckas fint med att bevara det bästa från ettan, bland annat får krockkuddeskämtet en fortsättning, samtidigt som man lägger till nya dimensioner .

Framför allt är Girls just want to have fun-attityden med tydliga drag av Pitch perfect otroligt mycket softare än den testosteronstinna studentflakskänslan i ettan.

Scenen där de 18-åriga collegestudenterna slutar göra sig till för killarna, dumpar de obekväma lack-heelsen i ett hörn och bara dansar loss i strumplästen gör mig rentav rörd, lite på samma sätt som att jag skrattar åt att paret Radners dotters favvoleksak är en knallrosa dildo i Barbiedockkläder.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

BIO

"Bad neighbours"

Komedi

USA.

Av Nicholas Stoller.

Med Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne, Chloë Grace Moretz, Selena Gomez.

Längd: 1:33.

Från: 11 år.

Så bra är skådespelarna

Seth Rogen

Släpper loss sin lurviga pappakropp till max, och har som en av manusförfattarna säkert bidragit till att många skämten fått en extra udd.

Rose Byrne


X-Men-stjärnan visar ännu en gång hur bra hon är även som komiker. Lyckas med att ta upp plats, även med Seth Rogen vid sin sida.

Zac Efron


Har nu ett antal sågade filmer bakom sig. Men den här bimbo-rollen passar honom. Roligast: När han funderar på varför ägg blir hårda när man kokar dem, medan pasta blir mjuk.

Chloë Grace Moretz


Den 19-åriga stjärnan har redan en lång meritlista. Här känns hon trovärdigt tonårstrulig, och sympatiskt laidback, även om hon inte är roligast i gänget.