Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så bra är "Husdjurens hemliga liv"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I USA har filmen fått mycket beröm för dubbningen.

Tanken att ens favoritsaker besitter ett slags hemligt liv förblir magiskt kittlande ända från ”Nötknäpparen” till ”Toy story”.

Så efter leksakerna har nu turen kommit till husdjuren, och greppet är förstås lysande.

Skaparna av ”Minionerna” har fått till ett gäng riktigt roliga djur, och att se vad allt från hund till katt eller kanariefågel har för sig när husse/matte slängt igen dörren är en liten kreativitetsinjektion. Fyndigheten är förförisk.


LÄS MER: Så bra är "Suicide squad"


Men själva berättelsen har man inte jobbat lika hårt med. Den är i stort sett klippt och klistrad från just ”Toy story” med en touch av ”Oliver och gänget”: Hunden Max är lojalt fäst vid sin matte, ända tills den dag han får konkurrens av den Chewbacca-lurviga byrackan Duke. Konflikten dem emellan gör att de strax handlar på gatan, och tvingas börja samarbeta för att ta sig tillbaka hem till tryggheten. Längs med vägen får de hjälp av andra djurvänner, men möter också hot främst i form av en grupp ratade husdjur som bildat ett gäng i kloakerna under ledning av den förrädiskt söta kaninen Snöboll.


I USA har filmen fått mycket beröm för dubbningen, och även på svenska verkar man ha ansträngt sig lite bortom standardrösterna. På det hela är detta ett mer ambitiöst och inspirerat bioalternativ till ”Ice age 5” för barnfamiljerna i sommar.

BIO

HUSDJURENS HEMLIGA LIV

Animerat

USA. Av Chris Renaud, Yarrow Cheney. Med svenska röster av Erik Haag, Fredde Granberg, Kodjo Akolor, Maria Möller, Gustaf Hammarsten, Özz Nujen, Allan Svensson. Längd: 1:31. Från: 7 år.