I USA har filmen fått mycket beröm för dubbningen.
I USA har filmen fått mycket beröm för dubbningen.

Så bra är "Husdjurens hemliga liv"

Publicerad

Tanken att ens favoritsaker besitter ett slags hemligt liv förblir magiskt kittlande ända från ”Nötknäpparen” till ”Toy story”.

Så efter leksakerna har nu turen kommit till husdjuren, och greppet är förstås lysande.

Skaparna av ”Minionerna” har fått till ett gäng riktigt roliga djur, och att se vad allt från hund till katt eller kanariefågel har för sig när husse/matte slängt igen dörren är en liten kreativitetsinjektion. Fyndigheten är förförisk.

 

LÄS MER: Så bra är "Suicide squad"

 

Men själva berättelsen har man inte jobbat lika hårt med. Den är i stort sett klippt och klistrad från just ”Toy story” med en touch av ”Oliver och gänget”: Hunden Max är lojalt fäst vid sin matte, ända tills den dag han får konkurrens av den Chewbacca-lurviga byrackan Duke. Konflikten dem emellan gör att de strax handlar på gatan, och tvingas börja samarbeta för att ta sig tillbaka hem till tryggheten. Längs med vägen får de hjälp av andra djurvänner, men möter också hot främst i form av en grupp ratade husdjur som bildat ett gäng i kloakerna under ledning av den förrädiskt söta kaninen Snöboll.

 

I USA har filmen fått mycket beröm för dubbningen, och även på svenska verkar man ha ansträngt sig lite bortom standardrösterna. På det hela är detta ett mer ambitiöst och inspirerat bioalternativ till ”Ice age 5” för barnfamiljerna i sommar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag