Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så bra är "Hello, my name is Doris"

Ge Sally Field en enda liten livsgnista, och hon får den att växa till en hel lägereld av mänsklig värme. Foto: Aaron Epstein / PHOTO BY AARON EPSTEIN

Ge Sally Field en enda liten livsgnista, och hon får den att växa till en hel lägereld av mänsklig värme. Ge henne en kantig huvudroll, och hon förvandlar den till människa.

BIO

Komedi

HELLO, MY NAME IS DORIS



USA. Av Michael Showalter. Med Sally Field, Max Greenfield, Beth Behrs, Peter Gallagher. Längd: 1:35. Från: 7 år.

Här spelar hon Doris, en halvtokig tant som lever med en katt i ett skräpigt hus, klär sig komplett vansinnigt, och ägnar fritiden åt lika delar tantsnusklitteratur och självhjälpskurser. Så en dag blir hon kär i den hälften så gamla hunkiga kollegan John (Greenfield).

 

Desperat att komma honom nära, vänder hon sig till en väninnas 13-åriga barnbarn för raggningsknep, och lyckas genom Facebook hamna på samma hippa spelning som John.

 

Därifrån både njuter man av Doris sena blomning, och våndas över att tanken på att se henne sårad. Ibland känns det som att filmen har svårt att välja spår när den initiala leken med kärlek över åldersgränser blir en udda vänskapsberättelse. Den slingriga känslostigen gör mig inget, så länge som jag utforskar den med Sally Field. Hennes insats är bevis för att det går bra att ersätta Ove-gubbar och Hundraåringar med en gumma.