Från filmen Foto: Maddoc Photography Ab / ©MARCUS FUNKE/MADDOC PHOTOGRAPHYFrån filmen Foto: Maddoc Photography Ab / ©MARCUS FUNKE/MADDOC PHOTOGRAPHY
Från filmen  Foto: Maddoc Photography Ab / ©MARCUS FUNKE/MADDOC PHOTOGRAPHY
Björn Skifs Foto: Maddoc Photography Ab / ©MATTIAS JOHANSSON/MADDOC PHOTOGRAPHYBjörn Skifs Foto: Maddoc Photography Ab / ©MATTIAS JOHANSSON/MADDOC PHOTOGRAPHY
Björn Skifs  Foto: Maddoc Photography Ab / ©MATTIAS JOHANSSON/MADDOC PHOTOGRAPHY

Så bra är "Filmen om Badrock"

Publicerad

Det är lite som ett återvända till oskuldens tid – ett åttiotal där allt känns barnsligt glatt och enkelt.

”Filmen om Badrock” visar på ett ibland vemodigt sätt hur lång tid 30 år faktiskt är. Björn Skifs, Tommy Nilsson, Lisa Nilsson och Sanne Salomonsen ser plötsligt betydligt äldre ut när de korsklipps med sina yngre jag.

Men framför allt verkar stämningen ha varit annorlunda då.

Kläderna är helt vansinniga med midjekorta axelvaddade kavajer, mönsterkrockar och stora bijouterier. På stranden gäller topless och tajta Speedos. Alla röker och alla dricker. Artisterna spontanbadar längs med landsvägen, och blandar shots. Pernilla Skifs sitter och ammar, när någon bjuder från en klirrande bricka. Tack och lov, tackar hon nej.

För alla som faktiskt hade Badrocken som en tradition måste detta väcka mängder av sommarminnen till liv. Övriga får kanske inte så jättemycket ut av den här filmen som bär på mer känsla än handling. De gamla bilderna blir extra gryniga och skakiga, uppslängda på vita duken, men bioformatet känns ändå motiverat för livekänslans skull, så att powerballaderna får utrymme att explodera.

Hela två timmar av konsertklipp och nygjorda intervjuer med alla från Lena Philipsson till Marie Fredriksson blir till slut i tjatigaste laget. Men det ursäktas ändå av den oerhört varma, godhjärtade och tidstypiska känslan som vilar över den här filmen. Det är så att man önskar att man hade fått vara med.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag