Rachel McAdams och Jason Bateman i nya "Game Night".
Rachel McAdams och Jason Bateman i nya "Game Night".

Så bra är filmen "Game Night"

Publicerad

Frågesport, charader, alfapet och jenga. 

Max (spelad av det komiska geniet Jason Bateman) och Annie (Rachel McAdams) är paret som är så tokiga i sällskapsspel att de till och med träffades över ett pubquiz. 

Några år senare präglas deras spelkvällar av en alldeles särskild sorts hängivenhet, ända tills Max snyggare och rikare brorsa dyker upp för att glänsa via ett arrangerat kidnappningsspel med inhyra skådespelare. 

När den uppgjorda kidnappningen råkar sammanfalla med en äkta blir allting förstås kaos, och faktiskt oväntat roligt. 

”Game night” är komedin där man månat om detaljerna för att få till det något extra. Här finns underbart extrema scener som när den skottskadade Max råkar bloda ned en söt liten kritvit hund eller när hans fru Annie obekymrat vill desinficera såret medelst en flaska chardonnay. 

 

LÄS MER: Så bra är nya filmen "Wonder" 

 

Dessutom är skådespelarna perfekt samstämda. 

Från Rachel McAdams som visar sig vara en kul komedienne, till alltid lika begåvade Sharon Horgan (från hyllade brittiska humorserien ”Catastrophe”) till Jesse Plemons som gör en en kontrollerande polis som visar sig vara obehaglig lite på samma sätt som hans rollfigur i vinterns mest uppmärksammade ”Black mirror”-avsnitt ”USS Callister”.

Resultatet är en komedi som aldrig vilar på gamla trötta skämt, utan hela tiden uppfinner nya i gränslandet mellan smart referenshumor och urspårad galenskap. 

En liten energikick helt enkelt.

 

LÄS MER: Så bra är nya filmen "Phantom thread" 

 

GAME NIGHT

 

Actionkomedi

USA. 

Av: John Francis Daley, Jonathan Goldstein. 

Med: Rachel McAdams, Jason Bateman, Michael C. Hall, Sharon Horgan. Längd: 1:40. 

Från: 11 år.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag