Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så bra är filmen "Game Night"

Rachel McAdams och Jason Bateman i nya "Game Night".

Frågesport, charader, alfapet och jenga. 

Max (spelad av det komiska geniet Jason Bateman) och Annie (Rachel McAdams) är paret som är så tokiga i sällskapsspel att de till och med träffades över ett pubquiz. 

Några år senare präglas deras spelkvällar av en alldeles särskild sorts hängivenhet, ända tills Max snyggare och rikare brorsa dyker upp för att glänsa via ett arrangerat kidnappningsspel med inhyra skådespelare. 

När den uppgjorda kidnappningen råkar sammanfalla med en äkta blir allting förstås kaos, och faktiskt oväntat roligt. 

”Game night” är komedin där man månat om detaljerna för att få till det något extra. Här finns underbart extrema scener som när den skottskadade Max råkar bloda ned en söt liten kritvit hund eller när hans fru Annie obekymrat vill desinficera såret medelst en flaska chardonnay. 

 

LÄS MER: Så bra är nya filmen "Wonder" 

 

Dessutom är skådespelarna perfekt samstämda. 

Från Rachel McAdams som visar sig vara en kul komedienne, till alltid lika begåvade Sharon Horgan (från hyllade brittiska humorserien ”Catastrophe”) till Jesse Plemons som gör en en kontrollerande polis som visar sig vara obehaglig lite på samma sätt som hans rollfigur i vinterns mest uppmärksammade ”Black mirror”-avsnitt ”USS Callister”.

Resultatet är en komedi som aldrig vilar på gamla trötta skämt, utan hela tiden uppfinner nya i gränslandet mellan smart referenshumor och urspårad galenskap. 

En liten energikick helt enkelt.

 

LÄS MER: Så bra är nya filmen "Phantom thread" 

 

GAME NIGHT

 

Actionkomedi

USA. 

Av: John Francis Daley, Jonathan Goldstein. 

Med: Rachel McAdams, Jason Bateman, Michael C. Hall, Sharon Horgan. Längd: 1:40. 

Från: 11 år.