Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Resan till Fjäderkungens rike"

Tre år tog det för teamet att göra "Resan till fjäderkungens rike".

Animerad film i 3D

Land: Danmark, Sverige.

Av Esben Toft Jacobsen.

Röster: Edvin Ryding, Gustaf Hammarsten, Tuva Novotny, Leif Andrée, Lennart Jähkel, Sissela Kyle.

Längd: 1.18

Från: 7 år.

Kaninen Johan växer upp i en grönskande idyll med mor och far. De odlar sin täppa och njuter av tillvaron till den dag mamman insjuknar och hänsynslöst plockas bort från jordelivet av den mystiske Fjäderkungen. Pappan vill inte möta samma öde utan flyr ut till havs med sin son. Men Johan kan inte släppa sin mamma och fortsätter med ett barns envishet att skicka flaskpost till henne. När så möjligheten att leta rätt på Fjäderkungen uppdagas dyker den modige kaninen ut i det okända.

I tre års tid har teamet jobbat med denna produktion, Sveriges första långfilm i 3D, som är en slags allegori om idén om ett liv efter döden.

Tyvärr har stora delar av manus lämnats åt sitt öde - det är hattigt, svårbegripligt och bitvis ganska sövande. Karaktärerna är mer spretiga än fler- dimensionella och mycket av dialogen blir hängandes i luften utan någon riktig framåtrörelse.

Tanken att skapa en finstämd berättelse om hur ett barn hanterar förlusten av en närstående är god men här blir det mest en segdragen vistelse i en annan värld där brickor spelar större roll än lille Johan. Filmens crescendo, där en långarmad varelse i Godzilla/Alien-anda jagar runt och krossar allt i sin framfart, spär på känslan att effekterna fått ta mer plats än innehållet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!