Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Red 2"

Anthony Hopkins spelar en lugn men djävulsk professor. Foto: Planet Photos

ACTION

USA. Av Dean Parisot. Med Bruce Willis, Anthony Hopkins, John Malkovich, Helen Mirren, Catherine Zeta-Jones, Mary-Louise Parker. Längd: 1.56. Från 15 år.

"Red 2" är ganska lik ettan. En lång rad kändisar spelar avhoppade eller pensionerade underrättelseagenter. Bruce Willis är Frank Moses, hårdast av alla. Vid sin sida har han flickvännen Sarah (Parker), en vanlig tjej med skjutglädje, den totalparanoida Marvin (Malkovich) och Victoria (Mirren), en välartad mördartant. I tvåan dyker också Anthony Hopkins upp i rollen som professor Baily.

 

Frank Moses försöker leva ett vanligt liv men blir indragen i ett uppdrag. En amerikansk atombomb är försvunnen i Ryssland och det är delvis hans fel. Han samlar sina före detta kollegor och flickvän för att spåra den.

 

Malkovich är en gammal trött farbror och Willis likaså. Parker försöker få upp gnistan, men det tänder inte till. Det lunkar på med puttrande ironisk humor. Visst är det action, men bara lite motstånd. Det blir mest: "jaha, där är Catherine Zeta-Jones som rysk dubbelagent. Så låter hon när hon pratar ryska".

Hopkins däremot bär sin roll, han vet hur man är avslappnad och diabolisk på samma gång.