Anthony Hopkins spelar en lugn men djävulsk professor. Foto: Planet Photos
Anthony Hopkins spelar en lugn men djävulsk professor. Foto: Planet Photos

"Red 2"

Publicerad

ACTION

USA. Av Dean Parisot. Med Bruce Willis, Anthony Hopkins, John Malkovich, Helen Mirren, Catherine Zeta-Jones, Mary-Louise Parker. Längd: 1.56. Från 15 år.

"Red 2" är ganska lik ettan. En lång rad kändisar spelar avhoppade eller pensionerade underrättelseagenter. Bruce Willis är Frank Moses, hårdast av alla. Vid sin sida har han flickvännen Sarah (Parker), en vanlig tjej med skjutglädje, den totalparanoida Marvin (Malkovich) och Victoria (Mirren), en välartad mördartant. I tvåan dyker också Anthony Hopkins upp i rollen som professor Baily.

 

Frank Moses försöker leva ett vanligt liv men blir indragen i ett uppdrag. En amerikansk atombomb är försvunnen i Ryssland och det är delvis hans fel. Han samlar sina före detta kollegor och flickvän för att spåra den.

 

Malkovich är en gammal trött farbror och Willis likaså. Parker försöker få upp gnistan, men det tänder inte till. Det lunkar på med puttrande ironisk humor. Visst är det action, men bara lite motstånd. Det blir mest: "jaha, där är Catherine Zeta-Jones som rysk dubbelagent. Så låter hon när hon pratar ryska".

Hopkins däremot bär sin roll, han vet hur man är avslappnad och diabolisk på samma gång.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag