Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Recension: Grannfejd utan logik och tajming

Efron spelar stökig granne. <br>Foto: UIP

Kelly och Mac Radner är ett par, 30 plus med en liten baby, som har hittat sitt drömhus i ett lugnt och trevligt villaområde. De är nyfikna på vilka som ska flytta in i grannhuset och hoppas på en familj med små barn som de kan umgås med och kanske grilla med tillsammans på helgerna.

KOMEDI

BAD NEIGHBOURS

USA. Av Nicholas Stoller. Med Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Dave Franco, Längd: 1.36. Från: 11 år.

Mardrömmen tar sin början när Teddy och Pete hyr huset och gör det till ett studenthem med fester, vilda nätter och ett fruktansvärt oväsen dygnet runt.

Kelly och Mac ber försiktigt ungdomarna att visa hänsyn till grannarna och kommer överens om att knacka på hos grabbarna om det blir olidligt i stället för att ringa polisen. När Mac några hundra decibel senare får nog, bryter löftet och ringer snuten är det början på en grannfejd som utvecklas till ett veritabelt krig.

Regissören Nicholas Stoller är lite samma andas barn som Judd Apatow med komedier som någonstans i botten handlar om vardagliga problem. Tyvärr ska allt skojas till, vältas på ända och tappa det som kunde engagera biobesökaren på ett djupare plan.

Stollers nu aktuella "Bad neighbours" är inget undantag utan berättar högljutt och med ofokuserad dialog där allting ackumulerar till löjliga höjder beroende på dålig kommunikation människor emellan.

Det hela är konstruerat, ologiskt och utan nödvändig tajming för en fungerande komedi och jag kan inte annat än råda er att undvika denna ursäkt till biounderhållning.