Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Projekt X hemmafesten

Hemmafest -reality på låtsas.

KOMEDI

Land: USA.

Av: Nima Nourizadeh.

Med: Thomas Mann, Oliver Cooper och Jonathan Daniel Brown.

Längd: 1,28 (Från 11 år)

När den tafatte Thomas fyller år och hans föräldrar reser bort, ser nördpolarna chansen att ha årets fest för att få ligga med skolans snygga tjejer. Huset tas i besittning och Costa, hjärnan bakom planen, hetsar de andra till att köpa droger och bjuda in alla de träffar.

Ryktet sprids och festen växer. En okontrollerbar mob med tusentals personer ramlar in.

En skara som inte kan styras vare sig av värdarna eller av polisen. Alkohol och estasytabletter sprutas ut.

Folk slåss och hånglar i varje hörn och det vackra hemmet blir successivt förstört. Det är reality på låtsas. Skådespelarna bär sina riktiga namn och handlingen filmas av en kille i gänget.

Det märks att Nima Nourizadeh är musikvideoregissör. Festen är visuellt och rytmiskt medryckande, ett pulserande collage av tonårshormoner. De tre killarnas väg från obetydliga mesar till populära fest- fixare engagerar först.

Men när festen spårar ur, spårar även handlingen ur. De vuxna reagerar lika nyanserat som pappfigurer och skämten är i nivå med tramsiga you- tube-klipp.