Emile Hirsch och Paul Rudd spelar män som tvingas jobba ihop. Foto: Magnolia pictures
Emile Hirsch och Paul Rudd spelar män som tvingas jobba ihop. Foto: Magnolia pictures

"Prince Avalanche"

Publicerad

DRAMAKOMEDI

Land: USA.

Av: David Gordon Green.

Med: Paul Rudd, Emile Hirsch.

Längd: 1.34.

Från 15 år.

Filmhistorien är fylld av udda, manliga par som - oftast mot personernas vilja - tvingas spendera tid tillsammans.

Två uppenbara fel ska förhoppningsvis innebära ett rätt när berättelsen når ut.

Den aparta duon i "Prince Avalanche" tar tid på sig, men landar till slut värmande i åskådarens hjärta.

Det är 1988 och Alvin (Paul Rudd) är en man med alltför höga tankar om sig själv, sin kunskap om världen och sin attraktionskraft på det motsatta könet.

Hans flickväns inte helt mogne yngre bror, Lance (Emile Hirsch är väldigt bra på att se korkad ut), har tvingats på honom och någonstans i Texas obygder ska de båda arbeta vid ett vägbygge.

Vilket innebär att kufarna mest målar gula mittlinjer.

Det händer inte mycket - Lance åker in till stan på helgen, en gubbe med lastbil stannar till och en äldre kvinna lever i bråten och askan efter en våldsam brand.

"Prince Avalanche" är ingen film du går ut och ropar högt och bullrande från stadens torg om.

Snarare innefattas den i en stilla viskning, en menande blinkning och en instämmande nickande.

När greppet väl är kopplat, kramas det hårdare och hårdare. Sedan vägrar David Gordon Greeens historia släppa.

Vi har charmats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag