Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Piraterna

Piraten i "Piraterna".

ANIMERAT

England.

Av: Peter Lord, Jeff Newitt.

Svenska röster: Daniel Sjöberg, Gustaf Hammarsten, Katrin Sundberg.

Längd: 1.28 (7)

Sjörövarkaptenen vill så gärna vara de sju havens största fasa men har hittills vunnit varken guld eller respekt. Om han bara kunde bli utsedd till Årets pirat på stora sjörövar­galan...

Tänk på "Flykten från hönsgården" eller "Varulvskaninens förbannelse" så blir det lätt att förstå att det här inte är en ny "Pirates of the Caribbean".


Peter Lord och hans medhjälpare knåpar däremot framgångsrikt vidare med sina ler- och dock- animationer. De trivs med skeppet men känner sig nog inte riktigt hemma på havet. Full fart på äventyren blir det först när de låter historien gå i land.

För kaptenen får sin chans. Det visar sig att hans trogna Polly inte är den papegoja han tror utan en vetenskaplig sensation. Charles Darwin räknar med ära och berömmelse om han kan visa den på stora engelska vetenskapsmässan.

Fast berömmelsen vill kaptenen ha själv så han trotsar alla piraters ärkefiende - drottning Victoria - och seglar till London.


Figurerna är fantastiska och humorn är av egen, välkänd sort - surrealistisk och rik på roliga detaljer. Sedan kan man undra varför distributören brytt sig om att dubba till svenska. Bara den som är stor nog att läsa en textremsa lär uppskatta äventyren fullt ut.

animerat 3 getingar piraterna

England. Av: Peter Lord, Jeff Newitt. Svenska röster: Daniel Sjöberg, Gustaf Hammarsten, Katrin Sundberg. Längd: 1.28 (7)