Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Pain & gain"

Mark Wahlberg som en av tre mindre begåvade kidnappare.

Pain & gain

Actionkomedi

Land: USA.

Av: Michael Bay. Med Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Anthony Mackie, Tony Shalhoub.

Längd: 2.09.

Från 15 år.

Dum, Dummare & Dummast.

När en trio inte alltför smarta kroppsbyggare i mitten av 90-talet i Florida (detta lär ha hänt precis så här - jösses!) kidnappar en företagsledare som sedan pressas på pengar, går allt - verkligen varenda del - helt åt skogen.

- Jag har sett en massa filmer och vet vad jag gör, försöker Daniel Lugo (Wahlberg) övertyga och han är ändå den av de tre med en gnutta rörelse innanför pannbenet.

"Pain & gain" vill vara så mycket den inte är - smart (jo, faktiskt), rolig och innovativ - men fastnar i en gapig, våldsam och extremt tröttande estetik.

Är det verkligen någon som tror att biopubliken 2013 ska tycka att det är fräckt med frusna bilder, stora blaffiga textrutor som ska vara smålustigt förklarande och en ryckig klippteknik som får en spastiker att känna sig lugnare än en filbunke?

Som vanligt när det gäller regissören Michael Bay gäller den gamla sanningen: Den som skriker högst kanske hörs mest, men behöver inte nödvändigtvis vara den som har något att säga.

Dessutom är "Pain & gain" över två timmar och för mycket av allt. Ren mental terror.