"Pacific Rim"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Människan skapar jägare som slåss mot monstruösa bestar från havet.

SCI-FI-ACTION I 3D.
USA. Av: Guillermo del Toro. Med: Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi, Idris Elba, Ron Perlman.
Längd: 2.11. Från: 11 år.

När jättelika monster, Kaijus, kommer upp till ytan i Stilla havet, står sig människan ganska slätt - vanlig krigföring biter inte på odjuren som får Godzilla att framstå som rena barnleken.

Med samlad kraft konstruerar världen Jaegers (jägare) som ska slå ut vattenbestarna. Men Kaijus dyker upp allt oftare, i allt större format och nu börjar till och med jägarna stryka med, en efter en. Snart står hoppet till några få som har egna monster i bagaget att brottas med...

Guillermo del Toro ("Hellboy", "Pans labyrint") har gjort en underhållande film om en inte alltför avlägsen framtid. Den är spännande och befriad från Pitt/Cruise/Damon-stjärnor och förlitar sig istället på "Sons of Anarchy"-skådisen Charlie Hunnams lystkraft.

Tyvärr finns bara en kvinnlig karaktär i hela startfältet vilket får "Wolverine" att framstå som rena jämställdhetsprogrammet.

Istället har del Toro lagt krut på sina monster och mot dessa slåss de människostyrda bjässarna med supertankers och containrar som tillhyggen. Resultatet blir en mix av robotarna från "Real steel", upplevelseinspelningarna från "Strange days", och odjuren från "The Avengers" - allt-i-ett upphöjt i 3D.

Och står man ut med ett tunt manus och lite för generös längd kan man luta sig tillbaka och åka med.