Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Now you see me"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mélanie Laurent lyser starkt i "Now you see me".
Foto: Barry Wetcher

På Hieronymus Bosch oljemålning "Trollkarlen" står en kyrkans man långt framåtlutad över bordet där trollkarlen framför sina konster. Men ju närmare han tittar desto enklare är det att lura honom.

I "Now you see me" sammanförs fyra underhållare med trolleri som specialitet och får ett uppdrag som kräver ett magiskt genomförande bortom lagens långa arm. En tät finansiär hjälper dem att genomföra en show som ska rubba polisväsendet både på hemmaplan och på andra sidan Atlanten.

Louis Leterrier har gjort en lättviktig trollkarlsfilm, långt från mörka, fantastiska "Prestige", men också något helt annat än glittershow och tigrar à la Siegfried & Roy. Det är klassisk trollkonst i snygg förpackning omfamnad av en polisutredning som går bort sig i illusionen flera gånger. Birollslistan är tung som bly men det är huvudrollsinnehavarna Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg och Mélanie Laurents utredare som lyser starkast. Det är roligt, fascinerande, underfundigt och tillgängligt.

Efter en lite halvseg inledning sitter jag som förtrollad (sic) i biomörkret och låter mig förföras av sommarens feel good-thriller. Lite action, lagom dos humor, lite romantik, många smarta drag och en story oviss till slutet är precis vad semesterhjärnan behöver.

"NOW YOU SEE ME"

THRILLER

Land: Frankrike/USA.

Av: Louis Leterrier.

Med: Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Isla Fischer, Woody Harrelson, Mélanie Laurent, Morgan Freeman, Michael Caine, Dave Franco.

Längd: 1.55. Från: 11 år.