Musikalfilmen som passar de allra minsta

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Musikalfilmen ”Trolls” passar de allra minsta.

Nu ska vi se här: Men den där Justin Timberlake-låten som alla fylledansade till i somras, är alltså i själva verket gjord för en Teletubbies-hallucinogen barnfilm baserad på danska lyckotroll? Ja, men visst. Så försök inte komma här och säga att filmbolagen är förutsägbara!

Men med tanke på sitt rave-glada yttre, så har ”Trolls” ett förvånansvärt småbarnsanpassat inre. Någonstans i en färgglad scrapbook-verklighet lever lyckotrollen ett liv av idel sång, dans och kramar. Så till en dag då några otäcka olyckliga monster (som ser ut som en korsning av Shrek och grymlingarna i ”Bumbibjörnarna”) kommer på att deras enda väg till lycka är att äta just troll.


LÄS MER: "Peter och Draken" – en finstämd remake


Jukebox-musikal

Men när vännerna kidnappas för att bli middag, är trollet Poppy fast besluten att rädda dem, och till sin hjälp har hon det enda trollet som vägrar att le åt tillvaron.


LÄS MER: Full poäng till Kubo och de två strängarna


Formen för sagan är jukebox-musikalens, med ett bitvis fyndigt nyttjande av gamla hitlåtar som ”Total eclipse of the heart” eller Lionel Richies ”Hello”. Men det jag gillar allra bästa är de fulare partierna, för någonstans är det ju de trollätande och miserabla monstren man sympatiserar med. Lite som att jag alltid hejar på häxan i ”Törnrosa”.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Animerat

USA. Av Walt Dohrn, Mike Mitchell. Med svenska röster av Mimmi Sandén, Måns Zelmerlöw, Aino Jawo, Caroline Hjelt. Längd: 1:32. Från: 7 år.