Michael Caine som Matthew och Clémence Poésy som Pauline. Foto: Nicolas Schul/Bavaria pictures
Michael Caine som Matthew och Clémence Poésy som Pauline.  Foto: Nicolas Schul/Bavaria pictures

"Mr Morgans sista kärlek"

Publicerad

DRAMA

Tyskland/Belgien/USA/Frankrike. Av Sandra Nettelbeck. Med Michael Caine, Clémence Poésy, Justin Kirk. Längd: 1.56. Barntillåten.

Första timmen är storslagen och skulle kunna passera som "Amour: Fortsättningen".

Äldre man förlorar sin hustru och därmed också anledningen att själv låta livet gå vidare. Men på en buss träffar herr Morgan en betydligt yngre kvinna - hans raka motsats i det mesta - och tack vare Pauline tänds åter en gnista inom honom.

Det är då mycket rörande, aldrig gubbsjukt, och man ser på "Mr Morgans..." med en tyngd i hjärtat och en rejäl tår i ögonvrån.

 

Men berättelsen stumnar betänkligt de sista 60 minuterna.

Och går från något Kieslowski skulle ha nickat igenkännande åt, till att bli en familjeuppgörelse av ett slag vi sett väl många gånger (sveket, den frånvarande fadersgestalten, bristen på föräldrakärlek).

Men Michael Caine är majestätisk under samtliga 116 minuter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag