Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Miraklet i Viskan"

Tanken var kanske god.

Vad den nu var. Men för mig är "Miraklet i Viskan" i alla fall ett slags stilistiskt försök till en svensk "Beasts of the southern wild" (indiesuccén från 2012) där den amerikanska södern ersatts med ett mustigt och nedgånget Norrland.

BIO

"Miraklet i Viskan"

Drama

Sverige.

Av John O Olsson. Med Rolf Lassgård, Lia Boysen, Ingvar Hirdwall, Marika Lindström.

Längd: 1:46.

Från: 7 år.

Här finns närheten till vattnet, naturkrafterna, diskbänksrealismen, Gudstron och bluegrass-känslan (ena dottern i berättelsen får till och med en mandolin av nån underlig anledning).

Rolf Lassgård spelar Bjarne, flyttkarl och busschaufför som fångat dottern Malin (Lia Boysen) till traktens starke man (Hirdwall). Den bistra ekonomin leder till spänningar i familjen som förvärras när en olycka gör Malin delvis förlamad. Bjarne blir alltmer ansvarslös och snart står fogden vid dörren.

Överdrivet och påklistrat

Det mesta är misär, men lite Roy Anderssonska gubbar och återkommande repliker, tyder på att det ska vara underfundigt roligt också.

Tyvärr funkar det inte. Förtrollningen infinner sig aldrig, och i slutänden känns allt mest överdrivet och påklistrat, även om det är trevligt att höra andra dialekter än stockholmska.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!