Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melankolisk släktkrönika av Widerberg

Reflektion över familjen Widerberg - nu på bio.

FAKTA

DOKUMENTÄR

"Alla är äldre än jag"

Land: Sverige.

Av: Martin Widerberg.

Med: Arvid Widerberg, Bo Widerberg, Martin Widerberg, Morris Widerberg, Joel Widerberg. Längd: 1.12

Martin Widerberg, son till Bo Widerberg, har tagit Bos oavslutade filmprojekt "Alla är äldre än jag", vidare.

Filmen handlade först om Martins farfar, Arvid. Nu har det blivit en reflektion över tre generationer fäder och söner inom familjen Widerberg.

Martins ouppklarade relation till fadern besvärar honom. Bo var karismatisk och rolig, men självupptagen och frånvarande. Sonens starkaste minnen var när han fick medverka i pappas filmer. Han berättar om det och vi får se på klipp ur dem. Ur scenerna dras också tydliga paralleller till Bos verkliga liv.

Martin försöker förstå Bos relation till Arvid genom filmat material och har samtidigt en dialog med sina söner om hur de känner kring att vara med i hans film.

Det är en film som känns privat. Hade det inte handlat om en känd filmregissör är frågan om den hade engagerat. Martins perspektiv är intressant, men han ger ingen fördjupande bild av konflikten mellan konstnärskapet och familjen.

I stället är det en melan-kolisk släktkrönika.