"Magic Mike"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"MAgic Mike" är inspirerad av huvudpersonen Channing Tatums liv.
Foto: Claudette Barius

DRAMAKOMEDI

Land: USA.

Med: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Cody Horn, Matthew McConaughey, Olivia Munn, Joe Manganiello, Matt Bomer, Adam Rodriguez.

Längd: 1,50.

Från 15 år.

Mike, en hyvens kille kring 30, arbetar som byggjobbare i Florida men drömmer om att försörja sig som möbeldesigner. För att dra in extra pengar jobbar han nattetid som dansare och strippa - och det går bra för Mike som är showens största dragplåster.
Så en dag dyker oduglige Adam upp på bygget och Mike ger i stället ynglingen en chans att underhålla kvinnorna i publiken. Adam gör succé trots brist på både erfarenhet och rytmkänsla, Mike tar honom under sina vingar och ett klassiskt träningsläger med fokus på erotisk dans tar sin början...
Historien är inspirerad av Channing Tatums liv innan han slog igenom som skådis. Verkligheten ligger väl en bit från fiktionen även om regissören/foto­grafen Steven Soderbergh lyckas få med både showbizindustrins glättiga yta och dess unkna bakgård kantad av droger, våld och ålders­diskriminering.


Konstateras kan dock att Tatum är en jävel på att dansa och att det för ovanlighetens skull är mer eller mindre avklädda manskroppar som exponeras. Och förmodligen har Matthew McConaughey fått sin drömroll som klubb­ägaren Dallas som ständigt får visa sin topptrimmade bringa.
Filmen är en kavalkad av avancerade dansnummer och ett nedslag i en mindre glamorös verklighet, en mix som Soderbergh återigen hanterar utmärkt.


Soderbergh slog igenom 1989 med "Sex, lögner och videoband" och hör till den produktiva skaran. Det innebär att han lämnar efter sig både höjdarfilmer ("Traffic") och mindre lyckade historier ("Haywire").
"Magic Mike" är en film som hamnar någonstans mittemellan - det är ingen rulle som kommer att gå till historien men det är 110 minuter god underhållning.

Så bra är skådisarna

Foto: Ralph, Pacificcoastnews.Com Foto: Ralph, Pacificcoastnews.Com

Channing Tatum

Rollen är skräddarsydd för Tatum som kanske inte har det bredaste registret men som här charmar och förför sin publik. Att se honom som Marilyn Monroe ger extra plus.

Foto: Fallen Star, Pacificcoastnews.Com Foto: Fallen Star, Pacificcoastnews.Com
Alex Pettyfer

Yngling med lovande framtid. Lite ointressant karaktär som man inte riktigt orkar engagera sig i men på skådespeleriet finns inget att anmärka. Ses närmast i Nick Cassavetes "Cali" (2013).

Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/Fame Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/Fame
Matthew McConaughey

Stripklubbs­ägare med stenkoll - både bedagad och välbehållen i en och samma karaktär. En klockren rolltolkning, och casting.

Foto: Matt Sayles Foto: Matt Sayles
Cody Horn

Föddes in i branschen och har via modellkarriär senare kunnat lägga skådespelare på meritlistan. Okej insats som snart är glömd.