Lyckan, kärleken och meningen med livet

Publicerad
Uppdaterad
DRAMA
AV: Ryan Murphy
Land: USA
Med Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins, Tuva Novotny
Julia Roberts krisande Liz vill komma närmare gud och bort från sin make. De har inga barn och ganska tråkigt och hon föreslår skilsmässa. Som singel mår hon inte mycket bättre och krisar ännu mer när hon inte får till det med sin rebound-kille. Då bestämmer hon sig för att släppa allt och dra iväg på en årslång finn-dig-själv-resa. Så denna fria, råsnygga, enormt priviligerade västerländska kvinna äter fantastisk pasta tillsammans med Tuva Novotny, lär sig visdomar på ett lyxigt ashram i sällskap av Richard Jenkins och får så småningom till det med Javier Bardem i en bohemchickt inredd bungalow på Bali. Allt förklaras i text, såsom ofta blir fallet med filmade romaner och sensmoralen är som hämtad från Dr Phil.
Det är myspysigt men det är svårt att tycka synd om Liz. I slutet av filmen vill man bara skaka om henne och be henne ta en upplysande tur till Afghanistan nästa gång hon vill göra något "modigt".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag