"LOL"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Demi Moore spelar en vacker men plastig mamma till Miley Cyrus tonårstjej i "LOL".

Romantisk komedi

Av: Lisa Azuelos. 

Med: Miley Cyrus, Demi Moore, Douglas Booth, Thomas Jane, Ashley Greene, Adam Sevani, Ashley Hinshaw. 

Längd: 1.36

Fransyskan Lisa Azuelos tyckte att det saknades tonårskomedier i Frankrike, därför gjorde hon "LOL" 2008. Det här är den amerikanska remaken av samma regissör.

Den franska versionen måste ha varit bättre, för den här är vid flera tillfällen skrattretande dålig. I stort sett är det en positiv mamma-dotter-relationsfilm, vilket är ovanligt, men lider av en alltför hög kvot botoxade kvinnoansikten och ett svagt manus.

Demi Moore ser fortfarande ut som trettio. Hon och Azuelos har lagt stor vikt vid att hon ska vara snygg i varje vinkel i stället för att gå upp i rollen som tonårsmamma. De styltiga replikerna är inte heller till hjälp, men stundtals gillar man ändå Demis rollfigur.

Man skulle kunna tro att det är en fördomsfull macho-amerikan som gjort filmen, kvinnorollerna är tunna och bilden av fransmän är parodisk, när de reser till Paris. Men så är alltså inte fallet.

Miley Cyrus spelar Lola, som kallas LOL, en bohemisk gymnasietjej som skriver dagbok och bloggar om sina killproblem. Hon och hennes mamma (Moore) har en nära relation, men de döljer sina kärleksliv för varandra.

Mamman träffar barnens far i smyg och Lola försöker bli av med sin oskuld inför en ny kärlek. Och när mamman råkar läsa hennes dagbok tar det hus i helvete.

Miley Cyrus värme är filmens ankare. Hon och vännen Kyles (Douglas Booth) relation utvecklas till något annat. Det är en fin historia även om vissa turer känns taffliga.

Så bra är skådespelarna

Foto: Vanstory Debbie   Foto: Vanstory Debbie

Miley Cyrus

Räddar filmen från en etta. Man bryr sig om hur det går för henne.


   

Demi Moore

Operationer och botox har eliminerat 85% av ansiktsuttrycken.


Foto: Tim Whitby Foto: Tim Whitby

Douglas Booth

Gnistan mellan honom och Miley gör att man tillfälligt glömmer att manuset är kasst.


Foto: Stuart Ramson Foto: Stuart Ramson

Gina Gershon

Vad hände med alla skådisar som haft integritet? Några plastikoperationer och sunk sunk sunk.