Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ljuvligt upplyftande som en färgglad heliumballong

Det hann bli 2018, men nu är den till slut här – den första stora Hollywoodproduktionen med fokus på gay tonårskärlek.

Och vet ni vad? Den är lika ljuvligt upplyftande som en färgglad heliumballong.

Allt kretsar kring Simon (Nick Robinson) som går sista året på high school i Atlanta, och som redan i inledningen slår fast att han är en helt vanlig kille, men med en stor hemlighet: Han har nämligen inte kommit ut än. Men när en kille under aliaset Blue beskriver liknande känslor på skolans blogg, tar Simon trevande upp kontakten, och den anonymiserade mejlkorrespondensen blir filmens bultande kärlekspuls, allt medan mystiken tätnar. Vem är Blue? Och kommer Simon få veta det, innan han blir hänsynslöst outad av den klasskompis som just fått nys om hemligheten?

”Love, Simon” av Greg Berlanti (”Dawson’s creek”) är egentligen en berättelse där allt klaffar lite för bra. Jämför man med tredje säsongen av ”Skam” (den med fokus på Isak) så är känslan såpagladare och utan ett uns av socialrealism. Simons liv är egentligen på gränsen till äckligt privilegierat där han lever i ett stort hus med toleranta och förstående föräldrar (Jennifer Garner och Josh Duhamel), en gullig lillasyster med mästerkocksambitioner, och hunden Bieber. Och som om det inte räckte har han även underbara barndomsvänner, egen bil och månadspeng nog att köpa iskaffe till frukost varje morgon.

Men den välvilliga omvärlden berusar en snart med renande må bra-känslor. Alla dilemman är ju skickligt kalibrerade på samma nivå som i vilken John Hughes-film som helst, men med mer samtida referenser som när killarna avslöjar sina romantiska drömmar om Harry Potter eller Jon Snow.

Här finns ett färgglatt ironiskt musikalnummer, skruvat humoristiska sidekicks i form av en frispråkig dramalärare och en biträdande rektor som krampaktigt försöker hitta en avslappnad kompisrelation till sina elever, men också vänner som är så omtänksamma att man dör lite.

Tänk att så här skulle livet också kunna vara, leker tanken efteråt. Vi skulle kunna vara snälla, accepterande, och förälskade i varandra.

LOVE, SIMON

 

USA. AV Greg Berlanti. Med Nick Robinson, Josh Duhamel, Jennifer Garner, Katherine Langford. Längd: 1:50. Från: Barntillåten.

 

SÅ BRA ÄR SKÅDESPELARNA

Nick Robinson

Stjärnskottet från ”Jurassic world” gör här huvudrollen med en perfekt boy next door-känsla, och en väl avvägd mix av vardaglighet, hunkfaktor och tonårsnoja. Lätt och ledigt med en gnutta allvar i botten.

 

Jennifer Garner

Man vet att tiden går när Jennifer Garner plötsligt börjar spela mamma till nån med körkort… I birollen visar hon upp en fin innerlighet som borde mynna ut i nya större utmaningar för skådespelerskan.

 

Josh Duhamel

Får som pappan leverera en lite mer nyanserad mansroll än vi kanske är vana vid. Visst är han macho, men han har också nära till gråt, engagerar sig i barnen, och gör söta bröllopsdagspresenter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!