Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvarteret skatan reser till Laholm

Dråpliga scener. Gänget i "Kvarteret Skatan" är tillbaka med en långfilm, men det blir aldrig roligare än en sketch. Foto: SVENSK FILMINDUSTRI

KVARTERET SKATAN RESER TILL LAHOLM

KOMEDI. Av Mikael Syrén Med Johan Glans, Vanna Rosenberg, Rachel Mohlin, Klara Zimmergren, David Batra. Längd: 1.24.


Så bra är skådespelarna

David Batra

Se Johan Glans.

Klara Zimmergren

Från radio, "Mia och Klara" och djurprogram för barn till långfilm - allt Klara tar i blir guld, typ. Komisk talang och närvaro.

Vanna Rosenberg

Kul att se och stenhård trots sitt väna yttre. Kunde ha fått fler repliker att bita i för hennes register är brett.

Rachel Mohlin

Sval och svårflirtad som singeltjejen Jenny. Ingen vidare kul karaktär men ger sina bifigurer ordentligt med lyster.

Johan Glans

Fortsätt skriva manus, och medverka då och då i en sketch, men lägg ner långfilmsskådisdrömmarna.

Gänget bakom "Kvarteret Skatan" firar tio år och gör det med en långfilm. De välbekanta karaktärerna Magnus, Frida, Jenny, Ulf samt Ulfs fru har bokat sommarsemester i en stugby i Laholm, för femtielfte året i rad. Men Frida och Magnus behöver satsa på sin relation och bokar i stället en resa till Aruba. Ständiga singeln Jenny har träffat drömprinsen Rune och tänker också hoppa över den traditionella Hallands-resan.

Ulf får spel av deras avhopp och drar till med en nödlögn av värsta sorten för att få dem med på resan.

Dråpliga scener avlöser varandra, karaktärerna är skruvade, på gränsen till psykopater, men ändå ganska igenkännande vanliga och här finns träffsäker komik på några ställen.

Men det blir aldrig roligare eller mer engagerande än en sketch. Konceptet och upplägget håller inte för en hel film där den röda tråden otydligt fladdrar i kulissen.