Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Klanen"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Ur: "Klanen"

Argentinas Oscarsbidrag är en maffiafilm som kombinerar Sopranos vardagliga familjesammanhållning med Scorseses våld. Filmen är lika hemsk, som den är komisk. Fast märkligast av allt är att berättelsen är sann.

Familjen Pucci verkade i början av åttiotalet i ett Argentina på väg ut ur diktaturen. Fem barn. Ett hus. Några kvidande kidnappningsoffer i källaren. Pappa Arquímedes är så patriarkalt självklar att han inte verkar se några problem med att försörja sig på att föra bort och döda sina grannar.

Till tonerna av låtar som Kinks "Sunny afternoon" släpas offren i väg, och blir för en tiden del av familjelogistiken. Mamma och döttrar deltar inte, men de vet.


Sonen Alex vill ju egentligen satsa på landslagskarriären i rugby, och hoppas på att en dag kunna åka till lugnet i Kalmar(!) där hans flickvän har sina morföräldrar. Drömmen om Kalmar. Som kontrast till mardrömmen i Buenos Aires. Det är ju briljant.

Maffiadrama

KLANEN

Argentina. Av Pablo Trapero. Med Guillermo Francella, Peter Lanzani, Antonia Bengoechea, Gastón Cocchiarale, Längd: 1:50. Från: 15 år.Argentina. Av Pablo Trapero. Med Guillermo Francella, Peter Lanzani, Antonia Bengoechea, Gastón Cocchiarale, Längd: 1:50. Från: 15 år.