Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Kick-Ass 2"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
REDO FÖR STRID. Hit-Girl (Chloë Grace Moretz) är tillbaka för att slåss mot orättvisan. Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) möter Red Mist 2 (Christopher Mintz-Plasse) och hans armé.

ACTIONKOMEDI

USA. Av Jeff Wadlow. Med Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Morris Chestnut, Claudia Lee, Lindy Booth. Längd: 1.43. Från 15 år.

Den spelbaserade filmen "Kick-Ass" var kult i superhjältegenren och jag hade inte mindre förväntningar på tvåan. Nu har det bytts regissör, men originaliteten - den lyckade blandingen mellan action, sex, humor och collegefilm finns även här.

Kick-Ass är en collegekille som klär sig i superhjältedräkt och slåss mot orättvisor på fritiden. Till sin hjälp har han Hit-Girl. Hon är yngst av superhjältarna men slåss bäst av alla.


När rikemanssonen Red Mist 2 kommer över familjens förmögenhet, anlitar han de värsta torpederna för att döda Kick-Ass. Kick-Ass bildar ett gäng för att ge dem motstånd. Under tiden följer vi Mindy alias Hit-Girls möte med tonårslivet.

Mindy är en utböling i skolan. Det oroar hennes låtsaspappa. Han vill att hon lägger ner slagsmålen och anstränger sig för att passa in. När hon gör det får hon bittert uppleva mobbing av de populäraste tjejerna i klassen.

Hon är den stora anledningen att man bör se den här filmen. Till expempel hennes reaktion när de jämnåriga tjejerna visar henne en musikvideo med pojkband. Eller när hon utmanar deras sexorienterade dansuppvisning med en kampsportskoreografi.

Chloë Grace Moretz ger begreppet tonårsflickan en helt ny innebörd och hämndscenerna är i klass med "Carrie". Utan att slåss.


Att ständigt återuppfinna superhjälteidentiteter är ett återkommande tema och en underhållande drift med serier. Det spånas på namn och dräkter. Red Mist 2 heter nu Motherfucker. När han sätter ihop ett team är det en brokig skara förvridna typer med matchande kostymer.

Regissören Jeff Wadlow är framför allt är inte rädd för att ta i. Våld och sex skruvat ytterligare några varv. Ibland kan man få dåligt samvete när man skrattar åt så blodiga scener.

SÅ BRA ÄR SKåDESPELARNA

Aaron Taylor-Johnson

Aaron är snäppet bättre i den här än den förra. Han är inte bara äldre utan också mer karismatisk.


Chloë Grace Moretz

Hon var anledningen till att ettan var kult, då var hon bara 11 år. Hon gör den mest minnesvärda scenen - en fightuppvisning i en gymnastiksal.


Christopher Mintz-Plasse

Den fega uslingen Red Mist 2 som köper makt med pengar. Inget fel på spelet, men han har inte det lilla extra som Aaron har.


Claudia Lee

Hon spelar tuffingen Brooke som mobbar Mindy. En rolig drift med killtokiga gymnasietjejer som spelar på sex.