Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Journey to the mysterious island

Mer förvånade i filmen än utanför.

ÄVENTYR

Land: USA.

Av: Brad Peyton.

Med: Josh Hutcherson, Dwayne Johnson, Michael Caine.

Längd: 94 min.

Tonåringen Sean - Josh Hutcherson - tänker inte släppa in styvpappa Dwayne Johnson i sitt liv.

Men Jules Verne litar han på. Att hitta den hemlighetsfulla ön, känd från science fiction-klassikerna, har nästan blivit ett livsmål. Styvfar ser sin chans och hjälper till.

Det visar sig att Verne, Jonathan Swift - han med Gulliver - och "Skattkammaröns" skapare Robert Louis Stevenson samarbetat för att hindra framtida efterföljare. Men problem är till för att lösas och snart är Sean och hans extrapappa mitt i en spännande fantasivärld. Där väntar redan den äventyrlige farfar Michael Caine.


Klassikerna var på sin tid fulla av tankeväckande påhittigheter. I dag är undervattensbåtar ingen sensation. Så - otacksamt nog - blir det inte mycket att häpna över trots en massa dramatiska händelser.

Flickor och pojkar med hjärtan som klappar extra hårt för Jules Verne kan förmodligen hitta glädjeämnen - Nautilus inredning till exempel - men annars blir det mest snällt och menlöst.

Annars kan hemlighetsfulla öar säkert vara bra att ha när man ska lära känna sin styvpappa.