Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jävla pojkar

DRAMA

Sverige.

Av: Shaher K Tahrer.

Med: Elin Klinga, Marika Lagercrantz, Tom Ljungman.

Längd: 1.21.

Studentexamen - men knappast någon ljusnande framtid.

Att glädjen är tillfällig och idyllen bräcklig märks i yran bara på en uppenbart plågad mamma, Elin Klinga. Problemen är svåra på flera håll.

Den ensamstående mamman Klinga har fastnat i traumat efter att ha blivit sexuellt utnyttjad av sin far när hon var liten flicka. Nu plågar hon själv sitt eget barn, Tom Ljungman. Ett par, Nina Gunke och Stig Engström, separerar med förödande konsekvenser för adopterade sonen, Mats Sandahl. En tredje pojke, Rikard Björk, vägrar följa mamma, Marika Lagercrantz, när hon flyttar till en ny man. I stället söker han upp pappa, Jacob Nordenson, som inte vill veta av varken honom eller någon annan.

Berättelserna går i varandra. De är skickligt komponerade och väl presenterade - skådespeleri och foto håller mestadels hög klass. Däremot är anhopningen av problem problematisk. Om ett av fallen fått hela uppmärksamheten hade tyngden ökat. Nu tenderar föräldrarnas plågor att ta ut varandra.

En film skapad i göteborgska Bergsjön och utanför de vanliga stödsystemen - och en grym debut av regissören Tahrer, även om hans jävla pojkar hamnar i skuggan av sina jävla föräldrar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!