Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jack and the giant slayer

Tekniken ger nya förutsättningar att skildra de fruktansvärda jättarna i "Jack and the giant slayer". Foto: Warner Bros. Picture

ÄVENTYR.

USA.

Av Bryan Singer.

Med Nicholas Hoult, Eleanor Tomlinson, Ewan McGregor, Bill Nighy, Stanley Tucci.

Längd: 1.54.

Från: 11 år.

Jack är fattig bondpojke och Isabelle frihetslängtande prinsessa. Deras land var förr ockuperat av jättar, men sedan inkräktarna förpassats ovan molnen råder frid på jorden.

Tills de magiska bönorna ställer till det.

Bönorna är ekologiskt odlade i en gammal folksaga. Så snart de får chansen att gro växer de med magisk kraft och blixtens hastighet. De når strax högre än mänskliga ögon förmår se. Vägen till främmande spännande världar öppnas och snart befinner sig äventyrliga Isabelle i de förvisade jättarnas våld.

Jack ansluter till expeditionen för hennes räddning.

 

Jättarna är ruggiga storheter, anförda av en tvåhövdad general klampar de fram och skrämmer alla tappra. På samma gång är de sorgliga figurer, mänskliga i sin omänsklighet - endast bäraren av en magisk krona förmår styra dem.

Både Jack och de märkliga bönorna har spelat huvudroller i åtskilliga äventyr genom åren. Förr satte tekniken gränser för filmarnas framfart. Nu är det mesta möjligt med datorers hjälp, och Singer vet att utnyttja teknikens trollkarlar utan att tappa fokus och gå vilse bland infallen.

Det fina med hans storslagna och välspelade äventyr är inte det häftiga anslaget och den tekniska briljansen utan att själva berättelsen aldrig kommer i bakgrunden.

Sagan förblir viktigast.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!