Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Into the storm"

Gary, spelad av Richard Armitage, i stormdrabbade Silverton.

ACTIONDRAMA

USA

Av: Steven Quale.

Med: Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Matt Walsh, Max Deacon.

Längd: 1.29.

Från 11 år.

1996 rände Helen Hunt och Bill Paxton efter tornador i "Twister". Mycket blåst, regn och rusk råkade de ut för.

Sedan dess verkar ju klimatet på planeten ha blivit än mer extremt, så varför inte åter på bio skaka rejält liv i de fruktade och dånande virvelvindarna?

Låtsasdokumentären "Into the storm" - en blandning av just Jan de Bonts åtta år gamla stormdrama, "Weather Channel" och amatörfilmares häftigaste ovädersklipp på Youtube - är en bitivis skickligt strukturerad historia.

 

Steven Quale, som jobbat med James Cameron i både "Avatar" och "Titanic" vet hur man skakar om.

Vi möter de töntiga ovädersjagande bondtölparna, de professionella stormjägarna och invånarna i lilla staden Silverton som verkligen hamnar i centrum för vädergudarnas samlade vrede. Och jäklar i min lilla låda vad förbannade de är.

 

Inget kan förta att de datorgenererade effekterna här är rejält maffiga - bilar, flygplan, byggnader flyger omkring och smulas sönder så det står härliga till - men Quale vill också få med ett familjedrama och trevande tonårskärlek vilket tynger och distraherar.

"Into the storm" bedarrar därför allt eftersom. Men, som sagt, när det friskar i trädtopparna är den inte dum.