Melissa McCarthy och Jason Bateman.
Melissa McCarthy och Jason Bateman.

Identity Thief

Publicerad

Att få identiteten stulen och bankkontot länsat är inte kul. Det händer ordentlige räknenissen Sandy just när han ska få ansvar för sparares miljoner i ett nytt finansbolag. Medan räkningarna strömmar in klargör polisen att det kan ta ett år innan hans oskuld är klarlagd.

Hans nya chef vill se bevis inom en vecka.

Så äkta Sandy ger sig ut för att leta reda på falska Sandy - och finner en kraftfull kvinna som med bedövande energi sättar sprätt på pengar med hans förfalskade kontokort.

Det är hon som står för humorn. Melissa McCarthy, den kraftigaste och roligaste tärnan i "Bridesmaids", verkar ha vad som krävs. Och det blir roligt - i början.

Men snart går det trögare. Idéerna sinar och det desperat goda humöret falnar. Inte blir det roligare av att McCarthy måste släpa på triste Bateman.

Filmen blir en variant på ett klassiskt tema - ett omaka par gör en obekväm resa tillsammans, typ "Chicagoexpressen" och "Due date".

Ju närmare de kommer varandra, dess svårare har de att avsky - och desto tamare blir komiken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag