Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Hyde park on Hudson"

Bill Murray som Franklin D Roosevelt. Foto: Nicola Dove

"HYDE PARK ON HUDSON"

KOMEDI


Land: England.

Av: Roger Michell.

Med: Bill Murray, Laura Linney, Samuel West.

Längd: 1.34.

Från: 15 år.

När nyblivna engelska kungaparet kommer till USA på statsbesök 1939 har president Franklin D Roosevelt redan ihop det med Daisy, sin mammas granne.

Presidenten håller gärna hov hemma hos mamma och kungligheterna - blivande drottning Elizabeths föräldrar - får också komma dit.

Mötet mellan den gamla och nya världen blir ett slags kulturell seriekrock - bitvis mycket rolig. De strikta gästerna undrar förfärat om de blir förlöjligade - att bli bjuden på varm korv med bröd, är inte det förnedring?

Men att bita ihop är nödvändigt. England står illa rustat för det krig som håller på att bryta ut och kungen förväntas ta hem löften om amerikanskt stöd.

Presidenten och kungen kommer att finna varandra genom sina handikapp - den förste delvis förlamad av polio, den andre svårt stammande (minns "The king's speach"). Men filmens kärna är kärlekshistorien mellan Daisy och presidenten - och den tar sig aldrig.

Bill Murray är utmärkt och gör Roosevelt till en komplicerad personlighet. Laura Linney låter strikta Daisy smickras av hans intresse - men det räcker inte riktigt. Roger Michell, som i slutet av 90-talet gjorde succé med "Notting Hill", lyckas inte lösa den romantiska gåtan den här gången.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!