Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hotell Transylvanien

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Draculas dotter lever ett skyddat liv på ett hotell för monster.
Foto: Courtesy Of Sony Pictures Animat

ANIMERAT
USA.

Av Genndy Tartakovsky.

Svenska röster: Kim Sulocki, Jesper Adefelt, Mikaela Ardai Jennefors, Gunnar Ernblad.

Längd: 1.31.

Från 7 år.

Dracula lever ett skyddat liv på ett hotell enbart för monster, långt ifrån ondsinta människor. Där alla sorts monster ska kunna vara sig själva.

När hans dotter fyller 118 år, vill hon upptäcka världen utanför. Det gör Dracula allt för att hindra. Olyckligtvis dyker den unga människan Jonatan upp. Och Draculas dotter blir förälskad.


"Hotell Transylvanien" börjar hastigt, utan att etablera vampyrers eller Draculas bakgrund. Det krävs en förkunskap om att de inte kan vistas i dagsljus eller tål vitlök för att man ska hänga med i scenerna.

På hotellet frotterar sig Frankenstein med gröna rökmonster och spöken och insekter av alla slag. Skrämselteknikerna avhandlas som ett smattrade dominospel. Bitvis undrar jag om vissa är för skrämmande.

Tempot är generellt för högt och historien är stöpt i samma form som de flesta amerikanska barnfilmer. Men finns också humorinslag. Som en bagel med en ost som reser sig och skriker. Eller att Dracula är vegetarian och dricker blodersättning.