Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Hemma"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Vuxna Lou träffar den mobbade pojken Tom.
Foto: Little Big Produktion

Vuxna Lou får plötsligt en mormor och lämnar storstan för att möta sin nyupptäckta bakgrund. Då finner hon, som annars är usel på sociala relationer, också en mobbad pojke och en älskansvärd ung man.

Historien är udda, charmen motsträvig.

Liksom den mobbade pojken har Lou mammaproblem. Att mor en gång i tiden bröt med sina föräldrar må vara, men att hon i alla år lurat i sin dotter att de dött är svårt att ta till sig.


Det blir ett bekymmer även för filmen, som känns konstruerad och inte riktigt på riktigt. Overklighetskänslan förstärks av den svåridentifierade miljön - inspelningen är gjord på karga Island som med möda försöker föreställa svensk landsbygd.

Fast ur en annan synvinkel blir den krackelerande realismen en tillgång. Den debuterande regissören, som också skrivit manus, och kvartetten i det lilla huset må tämligen fritt skapa en egen värld. Riktigt stabilt blir det knappast men det verkar ha passat Anita Wall, mormor och sörjande änka, hennes återfödda barnbarn Moa Gammel, kärleksfulle Simon J Berger och unge Erik Lundqvist. Han fick till och med skådespelarpris häromdagen.

Hemma

Drama

Sverige/Island.

Av: Maximilian Hult.

Med: Moa Gammel, Anita Wall, Erik Lundqvist, Simon J Berger, Lia Boysen.

Längd: 1.35.

Barntillåten.