Heartbreaker

Publicerad
Uppdaterad
ROMANTISK KOMEDI
Frankrike. Av Pascal Chaumeil. Med Roman Duris, Vanessa Paradis, Julie Ferrier
Alex jobbar som professionell relationssabotör och driver sin inte helt rumsrena verksamhet tillsammans med sin syster och svåger. Med alla tänkbara medel lyckas de få kvinnor världen över att falla för Alex charm och samtidigt inse vilken usel relation de lever i.
Men verksamheten är kostsam och Alex tvingas ta ett uppdrag som ligger utanför hans åtaganden.

Visst, det är en smula mossigt
att kvinnor först när de möter Alex inser hur olyckliga de är men inom genren är ganska mycket förlåtet och den här filmen höjer sig över det mesta i sitt slag. Den är betydligt roligare än många amerikanska diton och Alex en smula pajasaktiga sidekicks är tecknade med stort hjärta och humor.
Alex är ingen given hjärtekrossare men Roman Durais är perfekt i rollen och tillsammans med Vanessa Paradis svårflirtade Juliette medverkar han till årets hittills bästa romcom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag