Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Hachiko – en vän för livet"

DRAMA
Hachiko - en vän för livet
USA. Av Lasse Hallström. Med Richard Gere, Joan Allen, Jason Alexander.


Varje morgon följde hunden Hachiko sin husse till tåget och varje afton mötte han på stationen när husse kom hem.
En dag kom inte husse, men hunden väntade.
Han fick nytt hem med fint hundhus hos husses dotter men rymde och letade sig tillbaka till platsen utanför stationshuset. Där fanns nya och gamla vänner som rördes av hans trofasthet och där blev han kvar i tio år. Slutade vänta på husse gjorde han aldrig.
Detta hände i Japan i slutet av 20-talet och början av 30-talet, berättelsen om den trogna hunden blev en legend.

Lasse Hallström har flyttat historien till en mer sentida amerikansk förort. Av de plågor som rimligen präglade Hachikos långa väntan syns inte mycket. Hallström berättar proffsigt en enkel, vacker och tidlös saga där det moderna samhällets många faror ännu tycks frånvarande. Ofta låter han kameran se med hundens ögon men någon ”mitt liv som hund” blir det aldrig, mer en softad version av rörande tillgivenhet och mänsklig oförmåga att helt förstå.
Välgjort och känsloladdat, med sympatisk respekt för Hachikos innersta hemligheter – men också prydligt tillrättalagt om både djur och människor.