Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Grandma"

”Grandma” är 79 lättsamma minuter med imponerande hög densitet. En ekvation som borde vara nästan omöjlig att få ihop.

Att Lily Tomlin, 76, inte har haft en huvudroll på film sen "Två systrar för mycket" (1988) är väl egentligen någon form av skandal. Å andra sidan gör det känslan av att se legendaren i kreativ högform så mycket mer exklusiv.

"Grandma"

USA.

Av Paul Weitz. Med Lily Tomlin, Julia Garner, Marcia Gay Harden, Judy Greer, Sam Elliott, Laverne Cox. Längd: 1:19.

Från: 7 år.

 Tomlin spelar poeten Elle Reid, som redan i första scenen gör slut med sin snygga och betydligt yngre flickvän (Greer) på det brutalt okänsliga sättet. Men bakom hennes griniga yttre, flödar ett empatiskt inre, vilket visar sig när 18-åriga barnbarnet Sage (Garner) dyker upp och behöver hjälp med pengar till en abort. Eftersom Elle i ett lätt anarkistiskt anfall klippt sönder alla sina kreditkort, blir det till att ge sig ut på vägarna och försöka samla ihop pengarna från bekanta.

Vi möter glimtar från Elles rika liv, gestaltat via ett pärlband av glittrande skådespeleri. Paul Weitz har samlat ihop en bunt rasande skickliga skådespelerskor till sin film, klarast lyser Lily Tomlin. Ofta är det upplyftande roligt, med en allvarlig resonerande kärna. ”Grandma” är 79 lättsamma minuter med imponerande hög densitet. En ekvation som borde vara nästan omöjlig att få ihop.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!