Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Förtroligheten"

Alba August, som medverkar i filmen "Förtroligheten", är ett riktigt fynd.

"Förtroligheten"

Land: Sverige.

Av: William Olsson.

Med: Alba August, Johan Gry, Helena af Sandeberg och Anton Lundqvist.

Längd: 1.48 Från: 15 år.

Det är stilla, ack så stilla i den välbärgade villaidyllen. Men under ytan pyr det - så klart. Ångesten kväver den vackra, bildade övre medelklassen. Sexualiteten konkurrerar med Gud om förstaplatsen som livets mest frustrerande drivkraft. Det är nästan så att jag sitter och väntar på att Harriet Andersson ska tona fram i svartvitt skrikandes efter sin spindelgud.

"Förtroligheten" vill så gärna vara Bergmansk. Men det som var banbrytande för femtio år sen, är nu på väg att krascha rätt ned i prettodiket. En mamma (Helena af Sandeberg) som tröstar dottern (Alba August) genom att sjunga "Tryggare kan ingen vara" blir krystat - inte trovärdigt.

Det är synd för William Olsson är bitvis på rätt väg. Hans berättelse om hur livet i den perfekta familjen rasar samman efter ett övergrepp har ett drömskt tempo, en isande kyla och många vackra bilder.

Dessutom är Alba August ett riktigt fynd. Det stelopererade manuset till trots lyckas hon fylla sin karaktär med en naturlighet som borde få Sveriges samlade regissörer att jaga efter henne.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!