Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förälskad i Rom

Foto: - -

Rundresan bland Europas storstäder fortsätter och Rom visar samma romantiska sida nu som när Audrey Hepburn gjorde stan i "Prinsessa på vift" för sextio år sedan.

Drama

FÖRÄLSKAD I ROM

USA/Italien/Spanien.

Av: Woody Allen.

Med: Penélope Cruz, Alessandra Mastronardi, Jesse Eisenberg, Alec Baldwin, Greta Gerwig, Ellen Page, Roberto Benigni, Woody Allen, Judy Davis.

Längd: 1.52.

Efter "Midnatt i Paris", som charmade rekordpublik förra året, har Woody Allen en del att leva upp till. Den här historien är inte riktigt lika vinnande - framför allt för att den är flera historier.

En ung amerikanska möter en snygg italienare och sammanför föräldrarna med överraskande resultat. Ett ungt par från landet villar bort sig bland slingrande gränder och förföriska kändisar medan ett amerikanskt par får besök av hennes intagande väninna och Alec Baldwin får träda in som skyddshelgon.

De sammanvävda historierna kan alla ses som hyllningar till klassisk italiensk komedi. Till det kommer Roberto Benignis udda insats som alldaglig medelklassman. Han blir av ingen anledning alls utvald att bli superkändis i någon av Berlusconis tv-kanaler. Inte så kul men en milt träffsäker satir, särskilt som Benigni för en gångs skull inte spelar över.

Annars är det fullt av överraskande infall och fyndiga Allen-repliker. Den italienska dubbelmoralen är tacksam att driva med, roligast blir mötet mellan den unga nygifta från landet och hennes filmstjärneidol.

Men det dröjer innan de sammanvävda historierna tar fart. Först mot slutet rullar allt med den självklara lätthet som är kännetecken för Allens komedier.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!