Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En vacker symbol för längtan och existens

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

I Indien finns ett fascinerande system för att fruar ska kunna förse  sina män med lunch, även när de jobbar långt hemifrån. Budfirmor  levererar maten varm till makens arbetsplats och återlämnar sedan den  tomma matlådan till hemmet.

"The Lunchbox" kretsar kring hemmafrun lla som står i sitt kök och sörjer den frusna relationen med sin man. Hon hoppas vinna tillbaka hans kärlek genom att göra det hon är bäst på: himmelskt god mat.

Komiskt påhejad av den pratskrikande grannfrun genom fönstret, lagar Ila de delikata luncherna som av misstag istället hamnar hos den surmulne änklingen Sajaan.

Små lappar skickas fram och tillbaka i lunchlådan mellan Sajaan och Ila, vilket leder till en långvarig lapp-växling om livet. En tröst i ensamheten för båda.

Vacker symbol

Innehållet i lunchlådorna säger allt om Ilas känslor och tankar för dagen och Sajaan öppnar dem som i en helig ritual. Det är lika spännande varje gång och så sinnligt, att man tycker sig känna dofterna och smakerna som finns därinne.

Maten blir en vacker symbol för längtan, strävan och mänsklig existens.

Drama Romantik

■■ The Lunchbox

Indien.

Av Ritesh Batra. Med Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui.

Längd: 1.44.