Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En komedi som tyvärr inte är rolig alls

Jag älskar dig - en skilsmässokomedi. I filmen syns Christine Meltzer, Björn Kjellman och Nour El Refai i rollerna.

Komedi

Sverige. Av Johan Brisinger. Med Christine Meltzer, Björn Kjellman, Sven-Bertil Taube, Nour El Refai, Thomas Hanzon, Anita Wall, Martina Haag. Längd: 1:36. Från: Barntillåten.

Så bra var skådespelarna

Björn Kjellman



Jag har verkligen saknat Kjellmans charmiga och kärleksförvirrade rollfigurer. Känns dessutom lite som en trevlig nostalgitripp till "Adam och Eva"-dagarna.

Christine Meltzer



Visar att hon kan göra annat än roliga Pia Sundhage-parodier. Fungerar utmärkt även i de känslosammare, allvarligare scenerna.

Nour El Refai



Tyckte att hon hade en särskild karisma även när hon spelade flickvän i utskällda SVT-serien "Boys". Nu spelar hon flickvän igen. Ser henne gärna som något mer flerdimensionellt i framtiden.

Odrägliga vuxna som livskrisar på ett fashionabelt Östermalm. Det måste ju ändå bli roligt? Åtminstone i nivå med ett mindre inspirerat avsnitt av "Solsidan" eller en väldelad "Min helg"-artikel från My Perfect Guide.

Tänk så skadeglatt underbart när ett perfekt familjeliv av krämiga getostar, vackra fredagsbuketter och tryffelpizza till de små, börjar krackelera i småbitar!

Eller inte. För rätt svar är tyvärr att det kan bli hur tråkigt som helst. Jag har inga problem med att man gör komedi på det påstått tabubelagda ämnet skilsmässa.

För min del får man skoja om vad som helst, ju svartare desto bättre, så länge som jag skrattar. Nu gjorde jag inte det. Alls.

Det fanns liksom varken något som var vasst och vågat eller träffande nog att identifiera sig med.

 

LÄS MER: Så bra är "Love and Friendship"

 

Skådespelarnas insats i Jag älskar dig - en skilsmässokomedi

Marianne (Meltzer) bestämmer sig alltså plötsligt en dag för att skilja sig från Gustaf (Kjellman) eftersom deras liv tillsammans saknar passion i största allmänhet. För Gustaf kommer beskedet som en chock, vilket i förlängningen får honom att säga upp sig för att i stället börja skriva en roman.

Hon träffar en eldig italienare. Han en hälften så gammal tjej i cykelbudet Rita (Nour El Refai). Tycker ni att konceptet känns igen? Det är för att detta är ett slags Woody Allen på svenska, med handlingen förflyttad från det privilegierade New York till det privilegierade Östermalm.

Ett vanskligt projekt, med tanke på att inte ens Woody Allen kan göra bra Woody Allen längre.

 

LÄS MER: Full poäng till Kubo och de två strängarna

 

Comeback för Björn Kjellman

Men den stjärnspäckade skådespelarensemblen ska inte lastas för detta. På det hela taget är det mysigt att Björn Kjellman gör comeback i relationskomedigenren, och både Christine Meltzer och Nour El Refai visar att de är värdiga tyngre roller utanför det renodlade humorfacket.

Dessutom har jag inte sett så här vackra Stockholmsbilder sen Lasse Hallström gick loss på Hypnotisören.

Som den filmiska motsvarigheten till ett luftigt livsstilsmagasin fungerar faktiskt filmen skapligt, åtminstone om man som jag älskar att dregla över våningar med spegeldörrar, möbler från Svenskt Tenn och mjuka kashmirtröjor.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.