Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Dumma mej 2"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Minionerna i "Dumma mej 2".

ANIMERAT KOMEDI

USA. Av Pierre Coffin och Chris Renaud. Med svenska röster av Henrik Dorsin, Rafael Edholm, Amadeus Sögaard, Alexandra Alm Nylén med flera. Längd: 1:39. Ålder: Från 7 år.

De löjliga gulliga minionerna blev en oväntad hit 2010.

När vi återigen möter Gru (Henrik Dorsin) har han etablerat sig i villaidyllen tillsammans med sina tre adopterade döttrar. Minionerna gör oätlig sylt i källaren samtidigt som Gru försöker överleva som hemmapappa. Givetvis varar inte lugnet länge. Agenten Lucy Wilde drar Gru tillbaka till skurkvärlden där han får uppdraget att hitta ett farligt serum som kommit på villovägar.


Animerat-uppstickaren Universal/Illuminations har kanske inte samma känsla för storslagna scener och djupa känslor som de mer etablerade DreamWorks eller Disney/Pixar. Men man kan de här med tokigheter. Som animerad 3D-produktion tar man vid efter de lite tramsigare Snurre Sprätt eller Gråben och Hjulben. Det är actionfyllt och ibland fullkomligt vansinnigt.


Filmen hade tjänat på att ibland vrida ned tempot och en mer sammanhållen historia. Som tur är fyller minionerna och 3D-effekterna ut där manuset brister. Minion-covern på "I swear" är faktiskt helt oemotståndlig.