Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dokumentären landar i ett ältande av kändisskap

 

Välkomna till Winnerbäckland! En plats av nyponbuskar, söndagsångest och tandläkarväder, där det alltid är blaskig november och aldrig julafton. För så skoj ska vi inte ha det. 

Den senaste Winnerbäck-dokumentären (”Solen i ögonen” kom redan 2008) markerar Winnerbäcks 20 år som artist, och har marknadsförts som filmen där vi kommer honom närmare än någonsin.

Dokumentär

LARS WINNERBÄCK – ETT SLAGS LIV

Sverige. Av Øystein Karlsen. Med Lars Winnerbäck, Per Gessle, Rolf Lassgård, Melissa Horn. Längd: 1:34. Från: Barntillåten.

Ambitionen finns där verkligen. Bland annat har Winnerbäcks hustru Agnes Kittelsen utrustats med kamera för att intervjua maken i en potentiellt mer avslappnad miljö. Och han tussas även ihop med andra kreativa förmågor, som kan tänkas sätta spinn på orden. 

Rolf Lassgård talar om text, deklamerar ”Elegi” och framstår som en betydligt intressantare person än Winnerbäck. Medan mötet med en förhållandevis okomplicerad Per Gessle (som han nyligen samarbetat med) mest känns omaka. Men ett samtal utanför trygghetszonen, gärna mellan Lill-Uffe och Stor-Uffe, hade förstås varit att hoppas på för mycket. 

Istället landar allt i det gamla vanliga – ett ältande av kändisskap, skapande och vemod. Barndomsbilder och hemmamiljöer, till trots, så möts vi inte av stora famnen den här gången heller. Får på sin höjd ett slags audiens. 

Bättre fungerar då Winnerbäcks monologer i homestajlad studiomiljö av Marshallhögtalare och mässingsmikrofoner. För att inte tala om konsertscenerna i en sober färgskala av bärnsten och rökigt blått. Den innerligt nära känsla som uppstår när texten gifter sig med publiken är fullständigt magisk, men understryker också att det är scenen och inte filmen som är Winnerbäcks rätta element.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!