Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det regnar köttbullar 2

Foto: Courtesy Of Sony Pictures Animat

ANIMERAT

USA. Av Cody Cameron och Kris Pearn. Med Jesper Salén, Malin Güettler, Claes Ljungmark, Mattias Knave, Andy Samberg. Längd: 1.34. Från: 7 år.

Uppfinnaren Flint Lockwood, hans vänner, och hans matapparat är tillbaka. Men den här gången skapar den inte matstormar, utan ett helt litet ekosystem av fantastiska skapelser som tacodiler eller flamangos. Alla strövar de omkring i ett surrealistiskt tropiskt landskap som medvetet blinkar till Spielbergs "Jurrasic Park". Det är färgsprakande och uppfriskande galet. Spännande, gulligt och komiskt för barnen, men samtidigt finns där en hel del referenser som bara ett vuxet öga kan upptäcka.

 

Filmens skurk Chester V är exempelvis misstänkt lik den nu bioaktuelle Apple-grundaren Steve Jobs. Med sin kala hjässa, sitt spetsiga skägg, och sitt yogasnack och bländande karisma är han till en början Flints idol, men så småningom avslöjas hans rätta jag. Filmen får på så vis ett oväntat antikapitalistiskt budskap, men är först och främst en energisk (men ibland väl hysterisk) resa mot ett slags Mordor för barn, byggt helt i karamell.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!