Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Delivery man"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Vince Vaughn i den hjärtknipande "Delivery man".

DRAMAKOMEDI

Land: USA. 

Av Ken Scott. 

Med Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders. 

Längd: 1.45. 

Från: 7 år.

David Wozniak (Vaughn) - en milt sagt slarvig och opålitlig typ - får en dag veta att han avlat 533 barn. De är resultatet av att han under några år i början på 90-talet donerade sperma "av prima kvalitet". Nu, drygt 20 år senare, vill 142 av "hans barn" veta vem deras biologiske pappa är. Med andra ord: Följ satsen baklänges och du ska finna din far.

Själv blir Wozniak också nyfiken på vilka alla är, och väljer att interagera i deras liv utan att avslöja vem han är. En är idrottsstjärna, en annan servitör med skådespelardrömmar, en tredje olycklig butiksanställd med drogproblem och så vidare.

Samtidigt försöker Wozniak få ordning på sitt förhållande med flickvännen, som han gjort med barn på det mer traditionella sättet.

Tramsigt så det förslår?

"Delivery man" hade givetvis kunnat bli outhärdligt jönsig. Men Ken Scott har lyckats hålla Vince Vaughn på rätt köl (vilket är en bedrift i sig) och detta landar i stället som en värmande och oftast hjärtknipande berättelse.

Inte av det stora slaget, men småputtrigt kan gott räcka ibland.