Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Croodarna"

Animerat familjeäventyr i 3D

"Croodarna"

Land: USA.

Av: Kirk De Micco, Chris Sanders

Längd: 1.38

Från: 7 år.

Ibland känns det som om barnsfilmsskapare missar handlingen för alla karuseller, typ. Att man blir så bländad av de skruvade figurerna och de svindlande färderna över magiska landskap att man glömmer bort att allt ska hållas samman av en hyfsat engagerande historia. Den känslan infann sig senast i ”De fem legenderna” och upprepar sig här trots att Chris Sanders, med bland annat ”Lejonkungen” på sin cv, skrivit manus.

 

”Croodarna” handlar om de sista (?) grottmänniskorna och deras dagliga kamp för överlevnad, första mötet med eld och en varelse av ett liknande släkte. Familjen består av en vild bebis, en ömmande moder, en korkad son, en beskyddande pappa och en våghalsig dotter, och så just det, en hemsk mormor, skrämmande lik Sids mormor i ”Ice Age 4”, både i replik och stil.

 

Miljön är berikad med nyheter inom både flora och fauna och familjen Crood fungerar fint bland specialeffekterna som DreamWorks Animation (”Madagaskar”, ”Shrek”) presenterar. Största underhållningen står långarmade Remy för – han är både musikant, kommentator och skärp.

Storyn? Den kan man koka ner till ”En familj på flykt undan jorden som rämnar”. Den höjer sig över snittet i genren men är lite för tråkig och oengagerande för att man riktigt ska trilla dit.