Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ciao bella

Foto: Metronome Sandrew
Drama
Sverige. Av Mani Maserrat-Agah. Med Poyan Karimi, Chanelle Lindell, Oliver Ingrosso, Jimmy Lindström. Längd: 1.29.

Om du gillar "Ciao bella" se också "En kärlekshistoria" (1970) och "Hip hip hora" (2005)

16-årige Mustafa
– en töntig oskuld med välutbildade föräldrar från Iran – får av en slump chansen att utge sig för att vara italienaren Massimo under Gothia cup i Göteborg. Plötsligt verkar drömtjejen Linnea – 16-åring med risig bakgrund och stort bekräftelsebehov – intresserad. Sexige Massimo lever vidare, med lite stylinghjälp från en ung strandraggare med alltför många knep i bakfickan. Det är ångestladdat, lustfyllt, svettigt, jobbigt, härligt, ledsamt och roligt med skyhög igenkänningsfaktor.

Debuterande Maserrat-Agah lyckas göra en finstämd film om tonårskärlek – uppenbart inspirerad av Roy Anderssons underbara ”En kärlekshistoria”. Fast mot slutet balanserar han på gränsen till vad vi som biopublik kan acceptera som sannolikt för att få historien att gå ihop. Men det är smällar man får ta. Tonåringarna är bra och Chanelle Lindell kommer att bli stjärna. Och du (läs Gothia-chefen Dennis ”jag-vill-inte-se-snusket” Andersson) som trodde att kidsen åker till Gothia cup för att spela fotboll får genast i hemläxa att se ”Ciao bella” – som en liten lektion i samhällskunskap och nutidsorientering.

Med den här och förhoppningsvis ”Ett öga rött” senare i höst kan 2007 bli ett av de bästa svenska ungdomsfilmåren på länge.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!