Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blended

Upptinad. Familjernas besök i Afrika gör att de sakta börjar svetsas samman. Foto: David Bloomer/Warner bros

Jag tycker att vi börjar med en ursäkt till Sean Banan. Jag menar hans "Inuti Seanafrika" kanske inte var så dålig ändå. Om man jämför. Den här rasistiska och könsstereotypa soppan förklädd till gullig familjekomedi riskerar ju att orsaka så mycket större skada.

BIO

KOMEDI

"Blended"

USA.

Av: Frank Coraci.

Med: Drew Barrymore, Adam Sandler, Wendi McLendon-Covey, Bella Thorne.

Längd: 1.57.

Från: 7 år.

Så bra är skådespelarna

Drew Barrymore

1 geting 1 geting

Lika näpet söt som i den 32 år gamla "E.T." Har en sorts naturlig tilltalande charm. Synd bara att hon tog med sig Adam Sandler i stället för den skojiga öldrickande rymdkompisen.

Adam Sandler

1 geting

Adam Sandler spelar den massproducerade versionen av sig själv lite som i sömnen. Faktum är att det är helt obegripligt varför man ska bli kär i den här killen. För att hans fru är död kanske?

Wendi McLendon-Covey

2 getingar

Spelar väninna till mamma Lauren. Framstår främst som en amerikanskt nedtonad variant på Patsy i "Helt hysteriskt". En karaktär som är något lättare att stå ut med än de övriga.

Historien är enkel. Frånskild mamma (Drew Barrymore) med två söner möter änkling (Adam Sandler) med tre döttrar. Tycke uppstår inte alls. Men så sakteliga börjar dessa två vuxna människor inse att de behöver varandra, inte minst för barnens skull.

Mamma Laurens söner har, på grund av bristande manlig närvaro i familjen, exempelvis varken lärt sig att slå en home run eller boxas. De behöver verkligen en fadersfigur som inte blir förolämpad av att hitta bilder på runkmaterial under sängen.

 

Stackars barn. Men än värre är det för pappa Jims döttrar som tvingas bära sportkläder och praktiska frisyrer. Det är så illa att alla tar 15-åringen för kille eftersom hon kan göra fullkomligt okvinnliga saker som att spela basket. Aj,aj, aj. Hon måste ju få bli kvinna - med allt vad det innebär av push-up-behå, babydollklänning och rosa smink.

Nåväl. Som tur är slumpar det sig så att de omaka familjerna hamnar på samma lyxresort i landet "Afrika". Där får de glada, musikaliska och översexualiserade afrikanerna den här "blandade" familjen att tina upp. Mellan kvinna och man spirar kärlek till slut, och till och med barnen börjar bete sig som pojkar och flickor ska om man följer 50-talets normer.

 

Det hela är så pinsamt att jag stundtals kommer på mig själv med att försöka titta på något annat i biosalongen, typ nödutgångs-skylten.

Till slut lyckas jag dock hitta dessa ljuspunkter med filmen:

Drew Barrymore har snyggt stajlade vardagskläder.

Djuren i filmen är väldigt söta.

Dr. Alban är med på soundtracket.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!